הבירה האחרת של ישראל זכתה לשמות רבים בשנות קיומה מלבד "תל אביב" ו"אחוזת בית" בשנות הקמתה, תל אביב מוכרת גם "כעיר העברית הראשונה", "עיר גנים" וגם "העיר הלבנה". הכינוי האחרון מעניין במיוחד בשל הסיפור שמאחוריו. למעשה,השימוש בביטוי "העיר הלבנה" מתייחס לאזור מסוים בתל אביב, בהם נבנו בניינים בסגנון "באוהאוס". הבניינים נצבעו בצבע לבן, והשכונה כולה הייתה לבנה לחלוטין. האזור נחשב לאזור הגדול בעולם שמכיל ריכוז כה גבוה של בניינים בסגנון בנייה זה. לכן אונסקו הכריזה לפני 11 שנים על העיר הלבנה כאתר מורשת עולמי, הכרזה המביאה אתה כללים מחמירים לשימור.
חשוב להבדיל בין הסגנון המסוים שהתפתח בתל אביב, לבין סגנון הבאוהאוס. למעשה, סגנון האדריכלות ששלט בעיר הלבנה נקרא סגנון "בינלאומי". אותו סגנון הושפע משמעותית מבית הספר לאדריכלות "Bauhaus" שבגרמניה. כך נוצר בלבול ואנשים רבים מתייחסים למבנים בתל אביב כמבני באוהאוס, במקום בניינים בסגנון בינלאומי. העיר הלבנה עצמה הוקמה מתחילת שנות ה- 30. עם העליות שהתחילו "לשטוף" את הארץ, היה צורך בבניית שכונות שיאפשרו מגורים עבור אנשים רבים, וגם יאפשרו מגורים נוחים ונעימים בעיר המתפתחת. משום כך, לא הושקע כסף או מאמץ רב בעיצוב החיצוני, והקירות נותרו חלקים ולבנים. המרפסות הגדולות של הבתים הפכו גם הן לסימן היכר של המבנים היפהפיים.
עד היום, נבנים בישראל בתים בסגנון בינלאומי, המוכר גם כ "באוהאוס". אלו מבנים שעשויים חיצונית מבטון מזוין, ויש להם עמידות רבה לפגעי מזג האוויר. בתים מודרניים כאלה מצופים בחומרים מיוחדים, שמונעים מהטיח הלבן והמוכר להתקלף ולהיסדק לאורך זמן. הבנייה בסגנון זה הפכה פופולרית ונחשבת מאוד יוקרתית בשנים האחרונות. עם זאת, מול בתי הבאוהאוס המקוריים התעוררה התנגדות בשלב מסוים, כיוון שהבתים שתוכננו להיות זולים ונוחים, הפכו להיות אטרקטיביים עבור קבוצות מבוססות כלכלית. כאמור, שמירה על החזות המוכרת והפשוטה לכאורה של המבנים התבררה כלא זולה כלל. היה צורך בתחזוקה מתמדת של הקירות החיצוניים ושל המרפסות. התוצאה היא שמאז ועד היום, בתים אלה נחשבים לסמל ליוקרה באדריכלות ובבנייה.
נכסי יוקרה בישראל עברו שינויים רבים בשנים האחרונות, בצעד "רטרו" אופנתי, יותר קבלנים ומעצבים התחילו לפזול לכיוון בתי הבאוהאוס. העיצוב של הבתים נחשב לקלאסי ומודרני כאחד, ויצר תחושה של פשטות נעימה. לעומת בנייני הקומות והמגדלים המוכרים, נבנים בתים בסגנון באוהאוס כבתים פרטיים, מה שיוצר מראה יוצא דופן בתוך השכונה, ומבדיל את הבית מכל בית "סטנדרטי" אחר. זו בחירה נועזת ומעניינת, אינטימית יותר עם השמת דגש על פרטי עיצוב עתיקים.
סגנון הבאוהאוס כדאי עקב ביקוש גובר והולך של המעוניינים לרכוש בתים מסוג זה לשם כך, יש להיעזר באדריכל המכיר את סגנון העיצוב, מומחה לשימור בניינים ובעל ניסיון בשימור והקמת בתים ובניינים בסגנון זה. בישראל ובעיקר בתל אביב מספר מצומצם ביותר של אדריכלים בעלי וותק וניסיון המתמחים בבניית בתים בסגנון הבאוהאוס, בדרך כלל אדריכלים אלה עוסקים בבניה תוך שימור של בניינים קיימים, האדריכל יתווה עבורכם את הדרך מרכישת הבניין לשימור או מרכישת המגרש ועד לבניה של הבית בסגנון הבאוהאוס.